Dank je Luc voor deze geweldige tool en dit woord is goed gekozen want het werk achter deze fiches is enorm.

Simulatie is discreet aangekomen in het midden van de jaren 80. Het heeft meerdere jaren gevraagd om te doen begrijpen dat dit soort van oriëntatie zijn plaats had in het vormingsproces, de vervolmaking en het trainen van het oriëntatielopen.

Ik geef al jaren opfrissingscursussen aan sportleerkrachten, en ik kan hen een huisgemaakte oefening aanbieden met 12 kegels die ze kunnen gebruiken bij hun lessen. Luc, met zijn enorme en doordachte verbeeldingskracht laat mij toe hen een completaire tool aan te bieden, enorm divers, oneindig sprekend tot de verbeelding en zeer gemakkelijk te realiseren welke ook de infracstructuur is die een leerkracht ter zijn beschikking heeft in zijn school en dat voor een prijs die zeker aanvaardbaar is voor de leerkacht.

Bovendien worden tijdens stages van de federatie de oefeningen zeer gewaardeerd door iedereen die zich wil vervolmaken, routines wil automatiseren, het vooruit werken wil bevorderen, de concentratie, het snel beslissen, enz… passeren allemaal via de simulatie als men zijn technische capaciteiten wil zien evolueren.

Geneviève Nys – Regionale federatie van de oriëntatiesporten – België