Go 4 oriënteering is een fantastisch project waarbij je met zeer weinig middelen toch je oriëntatie skills kan aanleren en verbeteren.
Ik gebruik de oefenreeksen zowel in burger als militair milieu, waarbij iedereen zich op zijn niveau kan bijschaven.
De eenvoudigere oefeningen heb ik reeds gedaan met personen met een beperking en die vonden het super om kennis te maken met onze geweldige sport.
Het voordeel van het systeem is dat je helemaal geen kaart nodig hebt, een grasveldje met wat kegels, hoepels of lint volstaat.
Luc bedankt voor dit fantastisch concept en ik verheug me al op het vervolg van je nieuwe reeks oefeningen.

Bart Willems – Physical Training Instructor – Belgian Army

Luc zei ons : “Sportleerkrachten hebben de tijd niet om zo’n oefeningen te maken … dus heb ik het maar in hun plaats gedaan”.

Sportleerkrachten kennen allen de weerstand van veel leerlingen tegen een duurloop. Het oriëntatielopen zou een goed alternatief kunnen zijn voor deze bezorgdheid. “Go4orienteering” interesseert ons als tool en is gemakkelijk te plaatsen en op te bergen.  Het is goed aanpasbaar aan de beschikbare ruimtes op school: binnen-buiten, sporthal, speelplaatsen, sportvelden.
Het oriëntatielopen in het algemeen en “Go4orienteering” in het bijzonder laat ons toe tegemoet te komen aan:
– het ritme en de motivatie van leerlingen
– hun zin voor autonomie
– de vooruitgang in het leerproces
…. en het aanbieden van oefeningen met problemen.
Op het college “Notre Dame” van Waver organiseren wij een sportdag onder de vorm van een inter klassen competitive. De klassen van eenzelfde niveau bekampen elkaar gedurende 6 uur tijdens 6 sportieve activiteiten. Sinds 2013 is “Go4orienteering” één van de 6 sportieve uitdagingen en mobiliseert als een soort “orientshow” 1300 leerlingen van het 1e tot het 6e middelbaar.
Zonder twijfel knap gedaan … en een schitterende tool.

Domique Bauwin – Collège Notre Dame de Wavre – België

Go4orienteering!

Voor de oriëntatieloper,beginneling of gevorderde,
voor de club, de school, de bewegingsschool,
een schitterende tool …
Alleen, als ploeg, in duel, binnen op een basketveld,
buiten op een speelplaats of een voetbalveld, zoveel mogelijkheden om de weg te vinden …
naar de juiste post!

Dank je Luc voor deze geweldige tool en dit woord is goed gekozen want het werk achter deze fiches is enorm.

Simulatie is discreet aangekomen in het midden van de jaren 80. Het heeft meerdere jaren gevraagd om te doen begrijpen dat dit soort van oriëntatie zijn plaats had in het vormingsproces, de vervolmaking en het trainen van het oriëntatielopen.

Ik geef al jaren opfrissingscursussen aan sportleerkrachten, en ik kan hen een huisgemaakte oefening aanbieden met 12 kegels die ze kunnen gebruiken bij hun lessen. Luc, met zijn enorme en doordachte verbeeldingskracht laat mij toe hen een completaire tool aan te bieden, enorm divers, oneindig sprekend tot de verbeelding en zeer gemakkelijk te realiseren welke ook de infracstructuur is die een leerkracht ter zijn beschikking heeft in zijn school en dat voor een prijs die zeker aanvaardbaar is voor de leerkacht.

Bovendien worden tijdens stages van de federatie de oefeningen zeer gewaardeerd door iedereen die zich wil vervolmaken, routines wil automatiseren, het vooruit werken wil bevorderen, de concentratie, het snel beslissen, enz… passeren allemaal via de simulatie als men zijn technische capaciteiten wil zien evolueren.

Geneviève Nys – Regionale federatie van de oriëntatiesporten – België

Iedereen die de kruispuntenloop probeert is er direkt weg van, zelfs al is het uitdagend.

Thurston Miller – Orienteering Cincinnati – USA