Simulatietraining oefeningen

 

Simulatietraining

“Nooit een training zonder kaart”, kan dit? Dit is mogelijk in landen waar er veel terreinen toegankelijk zijn, landen met trainingscentra, profatleten, enz. maar niet voor de doorsnee oriëntatieloper. Het alternatief dat Go4orienteering biedt is “simulatietraining”. Duizenden kant en klare oefeningenkaartjes, met opgaven en oplossingen, die gebruikt kunnen worden tijdens een looptraining.

Iedereen kent de klassieke indoortrainingen waarbij men heen en weer loopt in een zaal, droogtraining genaamd. Deze oefeningenset neemt het basisidee mee maar maakt er een veel boeiendere activiteit van (zie concept). De kleine kinderen of beginnelingen worden hierbij niet vergeten, zij kunnen de kaartsymbolen en postenbeschrijving op een speelse manier leren. Daarnaast zitten er oefeningen bij waar zelfs een eliteloper uitgedaagd wordt. Hieronder een gemakkelijk en moeilijk voorbeeld.

symbols 1testmemoscoreWe werken rond 6 onderwerpen

1. De kaart
2. De postenbeschrijving
3. Memorisatiespel
4. Hoogtelijnen
5. Details herkennen
6. Sprint


Momenteel zijn er ongeveer 2000 oefeningen klaar die gaan over de onderwerpen 1, 2, 3 en 5. In de loop van 2021 zijn oefeningen gepland voor de resterende onderwerpen en kunnen er nog altijd bijkomen voor de andere onderwerpen. Go4orienteering zal hetzelfde principe hanteren als voor de in- en outdoor oefeningen. Je betaalt slechts één keer bij de aankoop van de USB-stick simulatietraining en krijgt levenslang gratis updates, weliswaar na ondertekening van het engagement.

Download het engagement simulatietraining


Je kan ons ook altijd helpen door bestanden van kaarten door te sturen die wij mogen gebruiken. Liefst in OCAD, dan kunnen er bv. kaarten met enkel de hoogtelijnen van gemaakt worden, of een .jpg van minstens 300 dpi.

Pluspunten Het concept