Elektronische controle en tijdsopname

Om de oefeningenset van Go4orienteering (Go4O) nog aantrekkelijker te maken werd door SPORTident een op maat gemaakt elektronisch registratiesysteem ontwikkeld om een automatische controle van de correcte uitvoering van de oefeningen mogelijk te maken. De eSyGo (uitgesproken als easygo) is een complete set van elektronische nummers (ter vervanging van de klassieke controlepostjes) en chips (Go4O card genoemd, ter vervanging van het potlood). Na het uitvoeren van een oefening volgt dan controle via een uitleeseenheid naar de PC of Smartphone.

Het grote voordeel is dat de lopers geen nummers meer moeten noteren waardoor de uitvoeringssnelheid groter wordt (de fysieke componente vergroot). De deelnemer krijgt een elektronische Go4O card. De controlenummers worden vervangen door elektronische Go4O nummers, sympathieke doosjes met een gaatje waarin moet ‘gepunched’ worden. De lopers ‘punchen’ hun Go4O card in dit gaatje en de nummer wordt automatisch op hun chip geschreven. De looptijd wordt bepaald door een elektronische Go4O start en aankomst.

Dit biedt natuurlijk de mogelijkheid om de oefeningen uit te breiden en nog aantrekkelijker, plezanter en competitiever te maken. Vals spelen is onmogelijk, dezelde post kan meermaals in een omloop voorkomen. In plaats van beperkt te zijn tot 7 posten komen er oefeningen met 20 posten. Alle oefeningen kunnen ook gedaan worden onder de vorm van een aflossing.

Automatische controle van de correcte uitvoering gebeurt voorlopig nog op een PC met het gratis programma “EasyGec”. Later komt er een App voor de Smartphone. Alle resultaten worden opgeslagen en kunnen nadien geëvalueerd worden.

De eSyGo bestaat uit een basisset en een uitbreidingsset:

De basisset bevat: een transportkoffer, 24 stations (nummers 31-54), 1 CLEAR (SI-Master), 1 START, 1 FINISH, 25 Go4O cards (er kunnen 30 controleposten op geschreven worden), 1 Mini Reader (om aan te sluiten aan de computer en de Go4O card uit te lezen), 1 koppelingsstick en 1 SERVICE/OFF instructiekaart.

De aanvulling bevat: 12 stations (nummers 55-66), 3 START, 1 FINISH. Deze stations kunnen bij opgeborgen worden in de transportkoffer van de basisset.

De eSyGo kan natuurlijk ook voor veel andere activiteiten gebruikt worden. Ideaal voor loopoefeningen (shuttle run, …), gemengde activiteiten (run-bike), enz. Kortom, alle activiteiten waarbij de tijd een rol speelt en waarbij een aantal onbemande controlepunten belangrijk zijn (bv. om vals spelen tegen te gaan).

Samengevat de voordelen van de eSyGo nog eens op een rijtje:
– Boeiendere oefeningen
– Hogere uitvoeringssnelheid
– Automatische controle van de correcte uitvoering
– Evaluatie mogelijk na de les/training
– Geschikt voor andere activiteiten

 

werking eSyGo meer over EasyGec hoe bestellen?