Voor oriëntatieclubs

Go4orienteering biedt 2 types van oefeningensets aan: de in-en outdooroefeningen en de simulatietrainingsoefeningen. Beide types zijn zowel geschikt voor beginnende als voor ervaren lopers, en dit voor alle leeftijden. De in-en outdooroefeningen zijn ideaal voor clubtrainingen of als opwarming voor een klassieke training. De simulatietraining kan gedaan worden in groep maar is eveneens mogelijk op individuele basis. Meer details kan u vinden bij de respectievelijke sets.

Voor andere sportclubs

15De initiële bedoeling van Go4orienteering was de leemte op te vullen door het gebrek aan didactische middelen voor een leerkracht weg te werken. Het resultaat is een uitgebreide in- en outdoor oefeningenset die enkele basistechnieken van het oriëntatielopen op een speelse manier aanleert. Dit speelse karakter maakt dat jongeren niet beseffen dat ze bij de uitvoering van de oefeningen lopen. Lopen, zo moeilijk en lastig voor velen als ze rondjes op een piste of in een park moeten afleggen in een bepaalde tijd, wordt zo niet meer ervaren. Tijdens de 40 minuten van een les, met een opstelling van kegels zoals op het voorbeeld hiernaast, op een half voetbalveld verspreid, wordt dezelfde afstand afgelegd als tijdens een les uithouding. Vanuit dit perspectief is het besef gegroeid dat Go4orienteering meer potentieel heeft dan louter het aanleren van de basistechnieken voor het oriëntatielopen.

Go4orienteering richt zich daarom naast scholen nu ook tot iedereen die tot doel heeft mensen, jongeren of volwassenen, te doen bewegen. De oefeningenset bevat enkele oefeningen die al gedaan kunnen worden vanaf 6 à 7 jaar terwijl de meeste oefeningen geschikt zijn voor jongeren vanaf 8 jaar. Laat deze jeugdige leeftijd geen afschrikkingseffect hebben voor de wat oudere jeugd. Uit jaren ervaring is gebleken dat de leeftijd eigenlijk geen rol speelt, iedereen vindt de oefeningen leuk en uitdagend. Een sportclub heeft vaak een gebrek aan gemotiveerde jongeren die in hun sport ook doorstromen naar hogere leeftijdscategorieën (drop out, enz.). De oefeningen van Go4orienteering bieden de mogelijkheid afwisseling in te bouwen in het trainingsschema van een club.

Meer details kan u vinden bij de in-en outdooroefeningen.

Voor jeugdverenigingen

Bij veel jeugdbewegingen is kaartlezen een onderdeel van de opleiding. De in- en outdooroefeningenset van Go4orienteering is hiervoor het perfecte hulpmiddel. De oefeningen combineren spel, fysieke activiteit en leren kaartlezen. Ze kunnen zeer gemakkelijk ingepast worden in het jaarprogramma, als dag- of complementaire activiteit. De elementaire maar o zo belangrijke basistechnieken van het kaartlezen worden instinctief aangeleerd: het georiënteerd houden van de kaart, voor je uit werken (steeds achter de kaart staan) en contact houden met de kaart. Bovendien is er weinig materiaal nodig. De oefeningen kunnen zelf bv. met bamboestokjes, stoelen of  andere beschikbare voorwerpen uitgevoerd worden

Meer details kan u vinden bij de in-en outdooroefeningen.

 

wat bieden wij aan

In- en outdoor oefeningen

In- en outdoor oefeningen

Elke oefeningenset is kant en klaar voor gebruik, vraag weinig voorbereidingstijd en uitrusting, is gericht naar het uitdagen van jongeren maar geschikt voor alle leeftijden.
Read More
Simulatietraining oefeningen

Simulatietraining oefeningen

Lopen met een kaart is beter dan lopen zonder kaart. Deze oefeningenset maakt virtueel oriënteren mogelijk in uitdagende terreinen waarbij gelijktijdig een looptraining gedaan wordt.
Read More